Met YOKOHAMA ADVAN uitgeruste auto eindigt als 1e in ronde 6 & 7 van de 2023 Nürburgring Endurance Series

YOKOHAMA kondigt met trots aan dat een auto op banden van het wereldwijde paradepaardje ADVAN de winnaar is geworden van ronde 6 en 7 van de 2023 Nürburgring Endurance Series (NLS), die achtereenvolgens op 9 en 10 september 2023 werden gehouden. De winnende auto was uitgerust met ADVAN A005 banden voor droge omstandigheden en ADVAN A006 banden voor natte omstandigheden. Als onderdeel van de ADVAN CHALLENGE van dit jaar om de verkoop van ADVAN banden te maximaliseren tijdens het 45e jaar van het merk, levert YOKOHAMA ADVAN racebanden aan BMW M4 GT3 auto's die deelnemen aan de hoogste SP9 Pro klasse van het NLS. De winnende auto in ronde 6 en 7 zegevierde nu in vier van de eerste zeven races van het seizoen, wat de uitstekende prestaties van de ADVAN banden benadrukt.

De winnende auto in zowel ronde 6 als ronde 7 was de #34 BMW M4 GT3 die door Walkenhorst Motorsport, een klantenteam van BMW, werd ingeschreven in de NLS SP9 Pro-klasse. De #34 BMW M4 GT3 startte ronde 6 achteraan het peloton en rukte geleidelijk op naar voren, waarbij hij halverwege de race de koppositie veroverde en de rest van de race in de kopgroep reed. De #34 BMW M4 GT3 behield de leiding in de laatste ronden en eindigde de race met een voorsprong van 1:26,623 minuten op de nummer twee. De winnaar van ronde 6 begon ronde 7 als 6de, maar nam de leiding in de eerste helft van de race en hield die vast tot aan de finish. De met ADVAN uitgeruste auto's behaalden een een-twee-finish in Ronde 7, met de #35 BMW M4 GT3 van hetzelfde team als tweede.

De NLS is een enduranceraceserie op het circuit van de Nürburgring, dat algemeen wordt beschouwd als het meest veeleisende parcours ter wereld. Er doen dit jaar zo'n 170 auto's mee aan de negen NLS-races die van maart tot oktober worden gehouden.

#34 BMW M4 GT3, winner of NLS Rounds 6 & 7

#35 BMW M4 GT3, runner-up in NLS Round 7

NLS Round 6 winning drivers Jakub Giermaziak (center left) and Christian Krognes (center right)

NLS Round 7 winners Christian Krognes (center left) and Jakub Giermaziak (center right) on the podium with teammates and 2nd place finishers Niklas Krütten (far left) and Dylan Pereira (second from left)